CERAMIC SPARROW – Ceramică la rang de artă

Povestea lor a început în 2009 cu o colecție de broșe din porțelan sub formă de păsari după care au urmat clopoței, îngeri, ghivece, seturi de ceai și lămpi. Toate aceste piese au prins viață în mâinile artiștilor Tiberiu Dăncilă și Andreea Lăzăraescu, creatorii de frumos ai brandului Ceramic Sparrow, a căror misiune este să aducă la rang de de artă, ceramica. Mi-au plăcut îndeosebi obiectele de iluminat din ceramică și viziunea Andreei în procesul de creație: „Am creat câteva lămpi care se pot pune pe masă, pe birou sau pe o poliță pentru ca efectul luminii din interior dat de lumanare să creeze un efect teatral de umbre care se proiectează pe perete sub forma unei ferestre. Din exterior se vede ca un mic palat luminat în sec XVIII când candelabrele cu lumânari încă erau modalitatea de iluminare principală. Ferestrele din București, Viena, Paris sau Londra au fost o reala sursă de inspiratie dar după cum știm, Bucureștiul este un oras eclectic asa că imaginile reprezintă poze ale unor ferestre din cladiri cunoscute ale Bucureștiului”.

Acum câteva zile am descoperit în colecția lor încă un obiect cu un design deosebit care servește la prepararea ceaiului într-un singur recipient: tea for one. Acesta este realizat din porțelan în mai multe tonuri de verde sau albastru, o înălțime de 11 cm și baza de 7cm și o capacitate de de 330ml. Ceaiul se pune în infuzorul de porțelan iar după ce este gata infuzat se poate pune în capacul care servește și ca suport pentru el. Pielea este gravată cu logo-ul Ceramic Sparrow și are rolul de-a izola termic recipientul. Numai bun de oferit cadou cuiva drag în aceasta iarna rece.

Obiectele de ceramică pe care le vedeti pe pagina lor sunt unicate și pot fi gasite în magazine dedicate designului sau îi puteți contacta pentru comenzi.