FABRICA DE LITERE – Cuvintele prind viață

„Sunt zile În care simt cĂ pot face din cuvÂnt/cel mai frumos lucru de pe pamÂnt” (Ivcelnaiv)

Nu puteam găsi versuri care sa descrie mai bine  Fabrica de Litere, afacerea începută în 2015 de Adriana și Petru Moldoveanu, arhitecți și designeri de interior.

Ideea a fost pusă în aplicare pentru prima data atunci când au avut nevoie de doua litere de acest tip pe care le-au facut pentru un proiect de design interior în atelierul propriu de producție, Atelier Moldoveanu, acolo unde iau naștere majoritatea conceptelor lor de design. Și-au dat seama ca în Romania nu există o “fabrică” unde se pot face litere cu lumini și s-au hotarat să dezvolte acest proiect dedicat literelor și semnalelor luminoase. Le-a placut foarte mult ce a ieșit la prima încercare și au continuat sa preia comenzi pentru diverse tipuri de litere decorative, cu sau fara lumină, în culori variate și mesaje care schimbă atmosfera în orice decor.

Întregul proces de creație și producție poate dura de la cateva ore la o saptamană întreagă pentru o singură comandă, în funcție de complexitate.
Creațiile lor pun într-o lumină industrial-urbană spațiile în care sunt montate și au “datoria” de a pune un zambet pe chipul oricui, de aici și motto-ul lor: litere la datorie.