In the mood for Ladies, Wine & Design

„The world is remade through the power of fierce women performing outrageous acts of creative rebellion” (Louise M. Paré)

Cuvintele acestea curajoase puse într-un plic negru pe care îl am și acum mi-au ramas în minte de la prima intâlnire organizată de Ladies, Wine & Design Iași în ianuarie 2017.

Alina Ioana Petrea, Digital Project Manager la Grapefruit și Simina Ignat, Social Media & Account Manager la Argo, inițiatoarele și gazdele evenimentului, care de atunci are loc în fiecare lună, și-au propus să creeze o serie de evenimente pentru femeile din industriile creative pentru a facilita colaborarea, împărtășirea de experiențe și idei într-un spațiu relaxat, la un pahar de vorbă și vin. Subiectele sunt diferite, de la  content writing, design, ilustrație, fashion, prezentarea portofoliilor, la discuții despre antreprenoriat, leadership, management, pasiuni sau despre cum să îți găsești inspirația în munca ta.
Ladies, Wine & a bit of Design este un concept lansat la New York de către Jessica Walsh,  designer grafic,  ilustrator și director de creație la Sagmeister &Walsh din dorința de a susține, mentora și promova femeile din industriile creative. În mai puțin de doi ani de la prima întâlnire, conceptul a fost preluat de peste 170 de orașe din întreaga lume fiind adaptat în fiecare oraș în funcție de nevoile comunității, de numărul de participanți și temele de interes ale filialei locale.
La Iași Alina și Simina au reușit astfel până acum să creeze o comunitate de peste 60 de femei talentate și vor să facă mult mai mult de acum înainte: prezentări, workshops, proiecte colaborative și mai multe evenimente deschise.
Primul din această serie, atipic pentru formatul internațional, va avea loc pe 19 mai la Fab Lab Iași și va cuprinde două workshopuri pe teme de leadership  susținute de Oana Filip, Digital Strategist la Pixelgrade și Raluca Bejenariu & Teodora Popescu (psihoterapeute în cadrul asociației În Dialog) urmate de o expoziție de lucrări realizate de designeri sau artiști locali și networking la un pahar de vin (cum altfel?). A doua zi femeile talentate din comunitatea LWD își vor deschide și pune la dispoziție atelierele  în cadrul unor workshopuri și sesiuni demonstrative cu intrare liberă. Mai multe detalii sunt publicate pe pagina celor două evenimente: Primul rendez-vous: The Talks & The Expo.
Lucruri frumoase se intampla la Iași când se întâlnesc femei puternice și creative să facă „fapte inedite de rebeliune creativă” (traducere liberă și intenționată :).