Marie Nouvelle – Follow Your Art

Odată ce arta este pusă la dispoziția publicului, modalitatea de interpretare îi aparține acestuia. Creațiile Mariei Dermengiu ne fac sa ne pierdem printre linii pastelate, forme geometrice, flori, mandale, tușe delicate și ne poartă pe nesimțite într-o lume a imaginarului în care fiecare interpretează arta urmând itinerarul sufletului său.

Marie Nouvelle este un proiect de artă aplicată care și-a propus să facă legătura dintre artist și publicul larg prin intermediul transpunerii vizualului în produse ce fac accesibilă aceasta legătură. Astfel putem regăsi picturile Mariei Dermengiu în eșarfe delicate sau rochii superbe de mătase, pe o geantă ce te scoate oricând din cotidian, pe husa unei tablete sau în obiecte decorative de ceramica, abajururi și tapet. Am aflat povestea acestui proiect chiar de la creatoarea lui, care își exprimă de cele mai multe ori gândurile și sentimentele prin artă, așadar aș putea spune că acesta este un “interviu – tablou” pe care îl pun cu drag pe peretele blogului meu.

Care este povestea Marie Nouvelle?

Sunt una dintre sutele de femei care au ales sa-și schimbe meseria ‘serioasă’ cu una nu mai puțin serioasă, dar vazută ca un hobby. Un downshift necesar care m-a așezat în poziția începătorului, a novicelui care descoperă că trebuie să reînvețe de la zero o altă meserie. Autodiact în formă pură 🙂

Sunt artist vizual – pictoriță și designer de obiect. Acum 7 ani, la 28 de ani, mi-am propus să fac din pictură nu un hobby, ci un „jobby”, renunțând la meseria de avocat.  Am fost admisă la University of Arts London dar destinul a facut ca eu sa ramân în țară și să încerc pe cont propriu să îmi realizez menirea.

Din dorința de a fi cât mai aproape de iubitorii de artă, am creat Marie Nouvelle  acum patru ani. Marie Nouvelle este un proiect de artă aplicată în primul rând, un brand ce încorporează arta în ritmul cotidian al vieții de zi cu zi. Am transpus în print tot ceea ce am creat pe pânză.

Marie Nouvelle a dezvoltat mai multe direcții: linia de accesorii – eșarfe de mătase, genți și huse de telefon, linia de pret-a-porter: bluze și rochii din mătase, linia couture – ediție limitată de print și linia de Home Deco – ceramica imprimată (faianță) , abajururi și tapet.

Cum s-a transformat pasiunea în afacere?

Înclinația pentru forme și design am avut-o din fragedă copilarie deoarece am călătorit mult și am avut ocazia să văd o mulțime de locuri încărcate de cultură și istorie, am făcut cunoștință cu marile muzee și galerii, atunci când simțul pentru estetic și frumos se conturează în conștiința copilului ce devine adolescent.

Pasiunea pentru artă s-a născut firesc din nevoia ca lumea din jurul meu să facă sens, să fie armonioasă și să exprime ceea ce simt adesea în labirintul meu interior. Să fac artă a fost o nevoie de a transpune pe pânză ceea ce nu mai putea fi conținut înăuntru. Să îmi exprim o latură a mea , o gândire și un sentiment care să se alăture imaginii mai clare a ceea ce sunt și cine doresc să devin.

Care este procesul de creație și de unde vine inspirația?

Mai întâi creez pictura pe pânza, apoi o transpun digital și trimit mai departe la fabricile cu care lucrez pentru a fi imprimata. Mai urmează câțiva pași până când produsul este gata de ambalat și trimis la clienți. Inspirația, asa cum scriam mai sus, vine din experiențele trăite și decantate mai apoi prin filtrul personal.

Ce te motivează în fiecare zi și ce te menține pozitivă în momentele mai dificile  ale acestui demers?

Recunosc ca motivația vine din reacția clienților mei pentru ceea ce creez. Din aprecierea muncii mele. Din felul în care pictura mea este primita. Degeaba creăm sau lucrăm creativ dacă nu exista nici un ecou în piață.

Care a fost cea mai frumoasă experiență trăită până acum datorită acestui proiect?

Interacțiunea cu ceilalți. Mereu îmi lasă o stare de bine și satisfacție, uimire și smerenie.

Poți comanda minunatele piese din linia de îmbrăcăminte, accesorii sau home & deco pe marienouvelle.ro.