In The Mood For Interior Design

AstĂzi sunt ‘in the mood for’ interior design. Vreau sĂ vĂ prezint așadar douĂ proiecte deosebite  de design interior pe sufletul meu realizate de Mihaela Cetănaș (MCD StUDIO), designer și arhitect de interior din Târgu Mureș care dovedesc incă odată cât de frumoasă este simplitatea.

Primul și preferatul meu, Creative Ambiance, este un proiect realizat într-un apartament de trei camere (81mp) pentru un cuplu de tineri creativi din București admiratori ai designului scandinav și al influențelor nipone. Conceptul de design contemporan este luminos, minimalist, familiar și relaxat cu subtile note sofisticate și elegante. Designul interior a presupus reproiectarea completă a apartamentului, a mobilierului, design de lumini, cromatică, styling și decorațiuni.

 

Furnizori: Cezar Ceramiche, Marazzi floors; corpuri de iluminat Made.com ; Art.com, Monoqui.com art prints. Design/Arhitectura de interior: Mihaela Cetanas Design Interior.
Fotografie: Cezar Buliga – Fotografie

Al doilea proiect, Apartament M, implementat într-un apartament de 3 camere (85mp) din Târgu Mureș, este mai special întrucât designerul a conceput și specificat integral soluții personalizate realizate la comandă  mixate cu ornamentica tradițională românească și influențe de mjloc de secol. Și aici lumina, minimalismul și caracterul fără vârstă sunt elementele definitorii ale tuturor încăperilor.

Proprietarul si-a dorit o ambianță aparte cu detalii esențiale și autentice, un spațiu deschis, cu referințe la identitatea românească și ornamentică tradițională. Finisajele au fost alese pe acest criteriu și pe cel al materialelor „verzi”, eco, benefice sanatatii, din acest motiv au fost preferate variantele ușor de întreținut, non-poroase, sustenabile și cele recomandate pentru un interior/habitat sănătos: pluta  pentru placarea podelei și pereților), lemnul natural (uși, mobilier) și ferestre eficiente energetic.

Ornamentica își găsește un loc aparte în economia spațiului: de la motivele românești reprezentate de ceramica de Horezu până la cele subtile ale panourilor perforate ce se regasesc în designul pieselor de mobilier (dressing, măștile de calorifer, mobilierul de baie).

Mobilier integral custom made/concept & design Mihaela Cetanas, MCD Studio; Execuție mobilier: Model Art Tg Mures, FrankArt.
Furnizori: parchet și tapet pluta: CorkLine, Canvas (living,birou) Cameleo (peisaje din Transilvania) Tablouri (birou) GapArt; textile, storuri, draperii, perne decorative: Sophia Romania, Covor living: Dare to rug, șemineu decorativ/ardezie flexibila, travertin/placaj perete bucatarie Piatraonline.ro; gresie Italia Tiles Cluj  (băi) ceramica românească Horezu.
Foto: Moments By Cezar Buliga – Fotografie