NOD Makerspace & Makershop

Nod Makerspace este cel mai mare centru comunitar creativ din România care are drept obiectiv democratizarea design-ului, a ingineriei, a fabricației și a educației creative.

Scopul pe termen lung este de a crea mai multe oportunități pentru îmbunătățirea nivelului de trai, local și global și de a pune bazele unei comunități open-source puternice. Spațiul de lucru din București de pe Splaiul Unirii oferă membrilor o gamă largă de unelte și echipamente speciale și tot aici au loc workshopuri si cursuri creative pentru a sprijini comunitatea creativă locală. Abonamentele sunt flexibile în funcție de timpul disponibil și modul de lucru al utilizatorului (5,12 sau 30 zile) loc flexibil sau fix, openspace sau studio, individual sau de grup.

Makershop, o inițiativă NOD Makerspace, este o platformă online care promovează designul local local, prototipurile, obiectele inovative sau unicate dedicată designerilor români la început de drum. Selecția de produse este variată și include articole deosebite din categorii precum accesorii, bijuterii, ceramică, obiecte decorative, corpuri de iluminat, mobilier, ilustrație, obiecte unicat și invenții. Mi-au plăcut foarte mult obiectele de decor și lămpile industriale realizate de Gentlemen Works, ceramica realizată de Studio Mud, jucăriile simpatice Lemnivor și piesele de mobilier Zwart.

Dacă ești un maker, intră  aici și află mai multe despre NOD și cel mai nou proiect realizat de ei, MATER – prima bibliotecă de materiale din Europa de sud-est, o colecție extinsă de mostre de materiale dedicată profesioniștilor (arhitecți, designeri de interior, designeri de produs, vestimentari și de bijuterii, ilustratori, artiști plastici, cercetatori, inventatori).