NOIA – Esențe și valențe din lemn

La începutul acestui an am aflat de cei trei antreprenori curajoși ai brandului NOIA dintr-un newsletter pe care l-am primit de la  Comunități Creative. Mi-a plăcut foarte mult povestea acestor designeri entuziaști care și-au propus să folosească lemnul și valențele lui pentru a da viață unor forme originale care transmit emoție în fața stărilor naturale ale lemnului.

Pe lângă designul de mobilier, echipa formată din Andra, Ștefania și Gigi, se ocupă și de proiecte de design interior, reușind să armonizeze cele doua lumi intrucât atât produsele cât și serviciile lor se bazează pe aceeași dorință de a oferi o experiență personală.

Minimalismul și perfecționismul ce caracterizează creațiile NOIA sunt completate de promovarea unui design sustenabil prin utilizarea responsabilă a lemnului. Asta presupune atât folosirea unor surse acreditate cât și valorificarea frumuseții lui naturale prin păstrarea și chiar evidențierea, prin design, a imperfecțiunilor, formelor și culorilor.

Fiecare produs este valoros nu doar prin prisma esteticului și a funcționalității sale, ci și pentru că transmite un gând, o stare. Eu cu siguranță m-am bucurat atunci când am descoperit măsuța de machiaj Yoko, care pur și simplu te face să zâmbești și să o dorești. Picioarele atipice, răsucite și intersectate, sertarul din lemn ars prin tehnica japoneză shou sugi ban în combinație cu mânerele și muchiile interioare din cupru lucrat manual au fost premise pentru dragoste la prima vedere.Găsiți și alte piese deosebite din portofoliul lor precum măsuța de cafea Canvas și scaunul Hero pe pagina lor și stați cu ochii pe noiastore.com.