STOCKHOLM DESIGN WEEK

Astăzi începe în Suedia Stockholm Design Week (6 – 12 februarie), cea mai importantă săptamană dedicată designului scandinav, șapte zile pline de evenimente, întâlniri creative și lansări inedite în care Stockholm Furniture & Light Fair va fi in centrul atenției.M-am uitat puțin prin catalogul participanților la târg și mi-au atras atenția câteva studiouri locale și ateliere pentru care designul de obiect este o expresie a individualității prin care vor sa îmbogățească și să înfrumusețeze viața de zi cu zi a clienților lor.

Marimekko este o casă de design cunoscută în toată lumea pentru originalitatea materialelor textile și a imprimeurilor sale, fiind și primul brand de lifestyle care a avut sub umbrela sa atât articole de fashion cât și home&deco. Numele este un joc de cuvinte format din o anagramă a numelui fondatoarei, Armi Ratia, în timp ce “mekko” înseamna “rochie” in finlandeza. Și întra-adevar, totul a inceput cu o rochie creată de Mari in 1951. Dacă intri pe pagina lor iți va fi cam greu să alegi printul preferat, eu am optat în cele din urmă pentru culorile vesele din imprimeul Räsymatto în asociere cu cel prezent în colecția de vesela ”city garden” (Siirtolapuutarha).

Iitalla a început ca o fabrica de sticlă în Finlanda în 1881 si astăzi creează obiecte multifuncționale cu un design clasic. Calitatea, estetica și utilitatea sunt conceptele care stau la baza acestui brand pe care le veți regasi în diversitatea pieselor din Instashop.

Fogia Handmade Scandinavian Design (since 1981) este o poveste despre design, meșteșug și sentimente, așa cum o definesc proprietarii acestui brand de mobilă contemporană. Este nevoie de mult timp și răbdare pentru a face detaliile “să vorbească”, iar adevărul stă în detalii, spun ei. Intrați pe site și pe pagina lor de Facebook și lăsați creațiile lor să vă spună câte ceva despre ele și despre artiștii care le-au dat viață. Frumoase povești, nu-i asa?