Vogel Bags – Artă și emoție

Artă și emoție, fantezie și măiestrie, iată elementele definitorii ale genților handmade din piele naturală create de Gabriela Carp sub brandul Vogel Bags. Designul original, îmbogățit prin pictură, imprimeuri și texturi deosebite, este rezultatul unui proces de inspirație și creatie care are ca punct de plecare pasiunea pentru frumos.

Care este povestea Vogel Bags?

Povestea atelierului Vogel Bags a început in urma cu mai bine de 8 ani de zile, din pasiune pentru frumos, din dorința de a realiza poșete unicat printr-o împletire între artă, inovație şi îndemanare.

Am pornit pe drumul antreprenoriatului doar cu o mașină de cusut și cu câteva valuri de piele, dar cu multe idei fanteziste. Am promovat creațiile prin intermediul blogului personal, iar piața a fost receptivă înca de la inceput. Patru ani mai tarziu, a luat ființă micul atelier Vogel, precum și magazinul online.

Cum ti-ai transformat pasiunea in afacere?

Transformarea a venit în mod firesc, in anul 2008. Proaspată absolventă a Universității de Arte “G. Enescu” din Iași, am ales sa-mi direcționez energia spre arta marochinariei pentru a-mi construi propria afacere. Dintotdeauna am visat sa creez fără limite impuse de un eventual angajator și  să am satisfacția de a pune în scenă creațiile pe cont propriu. Din dorința ca fantezia și creativitatea să fie materializate într-un obiect estetic, am experimentat și am învățat cum să-mi exprim gândurile și emoțiile într-o formă vizuală.

Ce te inspira si ce faci cand nu ai inspiratie?

Pielea naturală, prin detaliile și finisajele ireale, perfectă prin imperfecțiunile ei, îmbogățită prin tușe de pensulă sau prin imprimeuri grafice, reprezintă cea mai importantă sursă de inspirație pentru mine în procesul de creație.

Totodată, gasesc inspirație în natură, oameni, muzică, cărti, fotografie, călatorii, toate acestea mă stimuleaza vizual și psihic printr-o creativitate spontană. Inspirația este o sursa inepuizabilă pentru mine, pentru că tot ce mă înconjoară îmi activeaza imaginația.

Care este procesul tau de creatie?

Vizualizez și recompun imaginile ca pe un puzzle, le desenez pe hârtie și apoi alături de echipa Vogel, dăm viață unor piese unicat, lucrate manual cu multă migală, exclusiv din piele naturală și accesorii de cea mai buna calitate. Fiecare posetă care paraseste atelierul, păstreaza un element inconfundabil de unicitate, prin nota personală data de aplicațiile montate manual sau prin tușele de pensulă ce îmbogațesc pielea naturală într-o varietate de culori îndrăznețe.

Care a fost cea mai frumoasa zi /experienta din povestea Vogel Bags de pana acum?

Cel mai frumos moment din povestea Vogel este finalul fiecărei zi de lucru, momentul în care poșetele noastre sunt gata și conștientizăm rezultatul muncii noastre de peste zi. De asemenea feedback-ul clienților este foarte important pentru că reprezintă o sursa de energie de care nu ne-am putea lipsi.

Atelierul Vogel Bags se dezvoltă în fiecare zi datorita vouă, iubitorilor de frumos, care alegeți să cumpărați produse autentice românești, făcute cu suflet.