Zucchini Island

Ioana Ștefăroi este o artistă talentată și o mamă delicată din Iași, care iubește viața, florile, fluturii, marea și bebelușii, precum și prietenii de acum, de altădată și pe cei ce vor veni, așa cum se definește chiar ea. Din mâinile ei iau forme diafane hăinuțele pufoase împletite în culori pastelate marca Zucchini Island, pe care le creează cu multă dragoste pentru ședințe foto memorabile.

Un fir de bumbac, mohair, lână sau mătase se transformă după multe ore de migală într-o bonetă, o salopetă simpatică sau o rochiță adorabilă, creații în care Ioana își pune tot sufletul ei de artist. Este adevărat faptul că sunt mașini care pot face acum astfel de lucruri în serie, însă fără gândurile, emoția și talentul depus în fiecare articol realizat manual, nu ar mai avea aceeași valoare.

De unde vine numele, vă veți întreba, așa cum făcut-o și eu. Am aflat de la Ioana că 2012 a fost un an de cotitură pentru ea, când, reîntoarsă dintr-o vacanță pe insula Thasos din Grecia unde  a citit romanul lui Elizabeth Gilbert, Eat Pray Love, a simțit că s-a schimbat ceva, iar în septembrie s-a născut ideea acestui proiect.  Numele a fost inspirat așadar de Thasos (island) și de pasiunea pentru  florile de dovleac pe care o avea atunci. De aici: Zucchini Island. Fiecare nou proiect, fiecare nouă comandă o entuziasmează și îi dau emoții doar gândindu-se la nenumăratele posibilități care se deschid: Ce model va crea? De unde să pornească? Unde va ajunge? Ce oameni noi și frumoși va cunoaște?

Pe lângă acestea, Ioana a început să realizeze și tiparele pentru modelele pe care le vinde in shopul ei de pe Etsy, fiind mereu întrebată de toată lumea cum le face. Așadar a pus toate informațiile într-un tipar în care explică în detaliu de câți ochi ai nevoie la început, cât fir îți trebuie, ce tip de andrele sunt indicate și ce dimensiune vei obține, le-a testat și publicat pentru a-i ajuta pe cei care vor să realizeze singuri hăinuțele create de ea. Nu are foarte multe acum, însă vrea să scrie în continuare noi modele, pentru că  îî place să facă mereu ceva nou și se bucură de aceste provocări.

M-a făcut să zâmbesc acest paragraf de pe blogul Ioanei, așa că îl adaug aici, cred că exprimă foarte sincer  pasiunea și frumusețea acestui proiect:

Well, you see, I get carried away pretty easily and overly excited even about a small project like this: writing the pattern of a baby romper. Yes. Just this: I’ve started writing a new pattern; no, I am not going to explore the North Pole, nor share the habitat with the great grizzly bears in Alaska. But you see, for a couch potato like me, starting a new pattern seems to just like that: Fighting with the grizzly for supremacy. Some tiny exaggerations here.

So keep fighting the grizzlies, Ioana, they do not stand a chance in front of these adorable rompers!

Zucchini Island Etsy Shop